نكات مهم براي اسباب كشي راحت و مرتب
براي داشتن يك اثاث كشي بي استرس اولين قدم فراهم آوردن شرايط براي يك اسباب كشي مرتب و راحت با رعايت اصول حمل بار است. ايجاد نظم در جمع آوري لوازم و داشتن يك برنامه ريزي اوصولي براي بسته بندي و جا به جايي وسايل از اصلي ترين نكاتي است كه براي داشتن يك اسباب كشي راحت و مرتب بايد به آنها توجه داشت.
اصول اسبابكشي ايمن و راحت
1. برنامه ريزي كنيد
قبل از بيرون ريختن وسايل يك برنامه ريزي دقيق با مشخص كردن روز انجام دهيد تا كارها را به ترتيب انجام دهيد
2.جمع كردن وسايل را به دقيقه 90 موكول نكنيد.
جمع كردن همه وسايل كار راحتي نيست. پس اين كار را به روزهاي آخر جابجايي موكول نكنيد و زودتر جمع كردن و بستهبندي كردن وسايل را شروع كنيد و آرام آرام كار را پيش ببريد.
3. ليستي از وسايلي كه حين اثاث كشي نياز داريد، تهيه كنيد
ابتدا ليستي از وسايل موردنياز براي اسبابكشي و بستهبندي تهيه و آنها را آماده كنيد. اين كار باعث ميشود كه ديگر به دنبال وسايل غيرضروري نگرديد و در وقتتان صرفهجويي كرده و بتوانيد به راحتي وسايلتان را بستهبندي كنيد. براي هر اسبابكشي به كارتن مخصوص اسبابكشي، سلفون، بابل رول و... نياز داريد. سعي كنيد كارتن وسايل برقي مانند تلويزيون، سيستم صوتي، مايكروفر و ساير وسايل برقي منزل را نگه داريد و آنها را با كارتن خودشان بستهبندي كنيد.
4. كارتن محكم و مناسب تهيه كنيد
اندازه كارتن را با توجه به سنگيني وسايل انتخاب كنيد و كارتني انتخاب كنيد كه حين جابجايي آسيب نبيند
5.وسايلي كه نياز نداريد را دور بريزيد
موقع بستهبندي وسايل اگر به چيزي نياز نداريد، آن را دور بيندازيد. تلاش كنيد بار خود را سبك كنيد. اگر قابل فروش هست بفروشيد، اگر قابل استفاده نيست دور بيندازيد و اگر قابل اهدا شدن است، هديه دهيد.
6. اول از آشپزخانه شروع كنيد
براي شروع جمع كردن وسايل بهتر است از آشپزخانه شروع كنيد، چون تعداد خرده ريزهاي آن زياد است.
7.وسايل خواب را از همه آخرتر جمع كنيد.
آخرين چيزي كه جمعآوري ميكنيد رختخواب ها و تختخوابتان باشند. خوابيدن روي زمين در كنار وسايل در هنگام اسبابكشي، خستگي و زحمت شما را 2 برابر ميكند.
8.حواستان به وسايل شكستني باشد.
وسايلي مثل ليوانها، تابلوها، بشقابهاي شيشهاي و چيني، آينه ها، قاب عكسها، آباژور، مجسمه ها، وسايل دكوري و … را پيش از قرار دادن در كارتن به وسيله نايلونهاي حبابدار، كاغذ يا روزنامه بستهبندي كرده تا به هم برخورد نكنند و بعد داخل كارتن قرار دهيد.
9.فضاهاي خالي كارتنها را با فوم يا روزنامه پر كنيد.
در كارتن وسايل آسيب پذير، فضاهاي خالي را با تكه هاي كاغذ، روزنامه، حوله، پتو بپوشانيد تا وسايل شكستني در داخل كارتن جايي براي تكان خوردن نداشته باشند و سالم بمانند.
10. وسايل ارزشمند و قيمتي را بستهبندي نكنيد.
وسايلي مانند طلا و زيورآلات را در يك كيف دستي، خودتان جابجا كنيد و آنها را داخل بار و ماشين اسبابكشي نفرستيد.
11. لباسهاي خود را در كيسه زباله قرار دهيد.
لازم نيست لباسهاي داخل كمد را از آويزهايشان خارج كنيد و تا كنيد و بستهبندي كنيد. ميتوانيد به همان شكلي كه لباسها در چوبهاي آويز قرار دارند، آنها را داخل كيسههاي بزرگ و محكم زباله، ببنديد.
12. از افراد حرفهاي استفاده كنيد.
سعي كنيد براي اسبابكشي از افراد ماهر و كاربلد به منظور جابجايي استفاده كنيد. چگونگي حمل و جابجايي وسايل خصوصا وسايل بزرگ، به مهارت نياز دارد و افرادي كه حرفهاي نيستند، به وسايل آسيب ميزنند. براي اطمينان، اسبابكشي خود را به شركتهاي خدماتي معتبر بسپاريد و از كارگري براي اسباب كشي استفاده كنيد كه باتجربه باشد.
همچنين در روز اسبابكشي، هريك از اعضاي خانواده را مسئول قسمتي از خانه جديد كنيد تا زماني كه كارگران وسايل را به داخل خانه ميآورند، وسايل مربوط به هر اتاق را در همانجا بگذارند.
13.همه وسايل را با هم باز نكنيد.
تقسيم كار كنيد و هر فرد را مسئول چيدن وسايل شخصي خودش كنيد. همچنين هرگز قبل از مشخص كردن جاي وسايل، آنها را باز نكنيد. زيرا اين كار باعث ميشود نظم خانه به هم بريزد و وسايل سرجايشان قرار نگيرد.